Se selite? Potem potrebujete kombi!
| Članek je bil prebran 553 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Vsi si lahko priznamo, da so selitve strašno naporne in da od človeka terjajo veliko potrpljenja. Običajno je tako, da nobena selitev tudi ne poteka povsem brez težav, od tega, da se kaj razbije, pokvari kakšen gospodinjski aparat, zamuja z roki izselitve, ipd. Ker gre lahko narobe več stvari, se je morda pri selitvi pametno obrniti po pomoč. Za pakiranje in prenašanje vaših stvari vam lahko pomagajo kar družinski člani in prijatelji, pogosto pase zatakne pri vprašanju, kako vašo lastnino prepeljati na nov naslov. Seveda, za selitev je potreben kombi, kot je npr. Jumpy, toda takšnega gospodarskega vozila seveda nimamo vsi. Kdor ga nima, se lahko po pomoč pri prevozu obrne na selitveni servis.

kombiKdaj vse najeti selitveni servis?

Selitveni servis seveda večina najame v primeru selitev. To pomeni, ko gre za kompletno selitev stanovanj ali hiše, pri selitvah poslovnih prostorov oziroma pisarn, pri montaži in demontaži kosov pohištva, pri selitvi pisarniške opreme (npr. računalnikov, fotokopirnih strojev, tiskalnikov, ipd.), pri selitvi druge opreme, za preseljevanje arhivov ali razne druge dokumentacije, pri odklopih/priklopih in selitvah gospodinjskih naprav, za pomoč pri pakiranju pa tudi razpakiranju pa tudi v primeru, ko bi se želeli določenih kosov pohištva ali česa drugega rešiti  – namesto nas jih lahko selitveni servis torej odpelje na kosovni odpad.

Večina selitvenih servisov se ukvarja tudi z izvajanjem raznih prevozov. Tako jih je mogoče poklicati, če potrebujemo prevoz blaga, raznih težjih predmetov, pohištva, strojev, opreme in raznih naprav, itd. Selitveni servisi tako namesto vas poskrbijo za vse, kar bi pri selitvi lahko šlo narobe. Namesto vas tako poskrbijo za kartonasto zaščitno embalažo, s katero je mogoče zaščititi večje kose pohištva ali gospodinjske aparate, da se pri prevozu slučajno ne poškodujejo, opraskajo ali kako drugače uničijo. Pri selitvah se namreč večina ljudi najbolj boji ravno tega, da bi se razbil kakšen njim ljub predmet ali pa bi npr. pralni stroj po prihodu v novo stanovanje ali hišo zaradi selitve (udarca, tresljajev, ipd.) slučajno nehal delati. Poleg kartonaste embalaže si selitveni sejmi za zaščito pomagajo tudi s folijo z mehurčki, ki lahko zaščiti tudi bolj delikatne predmete. Poleg tega uporabljajo tudi stiropor in druge folije, s katerimi pri vožnji med sabo zaščitijo posamezne kose, ki bi se sicer lahko pri prevračanju poškodovali. Zelo priročni so tudi vogalniki , ki so iz penaste mase in katere se namesti na vogale, da ne prihaja do nepotrebnih odrgnin, prask, poškodb, itd. Čeprav obleke niso občutljive na udarce ali praske, pa so marsikdo želi, da bi svojo garderobo lahko preselil tako, da bi jo v novem domu lahko skoraj nemoteno uporabljal dalje. To je še zlasti priročno, ko gre za srajce ali obleke, ki se hitro zmečkajo. V ta namen selitveni servisi uporabljajo posebne škatle, ki imajo nastavek za obešalnike. Na ta način je mogoče bolj delikatne kose garderobe, kot so srajce, preseliti brez mečkanja in brez naknadnega likanja.

S selitvenim servisom si lahko pri selitvah tako precej olajšamo delo in prihranimo kar nekaj živcev. Poleg tega pa tudi poskrbimo, da naša lastnina kar se da zaščitena in varno pride na naš novi naslov.

Preberite tudi o prevozih po naročilu!

© 21. 07. 2018 - Gramiz. Oglaševanje.