Top 5 otroških filmov
| Članek je bil prebran 984 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Otroški filmi so v prvi vrsti namenjeni našim najmlajšim, a ob skupnem gledanju z majhnimi nadobudneži pogosto ugotovimo, da so otroški filmi namenjeni tudi staršem in drugim odraslim. Včasih so tako v prikupnih animiranih filmih prikazane zapletene življenjske resnice in nauki, na katere odrasli včasih kar nekoliko pozabimo. Za vas smo tokrat izbrali top 5 otroških filmov, ki so bili predvajani v zadnjem času, ob katerih se boste do solz nasmejali, znate pa solzico potočiti tudi zaradi vsebine, ki se vas bo gotovo dotaknila. Pa si poglejmo, kateri otroški filmi sodijo med top 5!

otroški filmi1.      Kung Fu panda

Neroda panda je dobesedno obnorela svet. Simpatičnemu risanemu junaku so se smejali, čudili in mu ploskali tako najmlajši, kakor tudi nekoliko starejši. Ta otroški film je bil v ZDA celo tako popularen, da je iz prvega mesta najbolj gledanih filmov izrinil poznani in priljubljen Seks v mestu. V filmu panda Po postane mojster kung fu-ja, kar je že samo po sebi simpatično in smešno, z namenom, da bi džunglo rešil pred sovražniki. Kung Fu panda je, podobno kakor drugi otroški animirani filmi, tudi prikaz tega, kako močno je napredovala računalniška tehnologija, da bi gledalci lahko v animiranih risanih junakih lahko zares uživali.

2.      Ratatouille

Ratatouille je kuharski film za otroke. V njem spoznamo podgano Remy-ja, ki pa še zdaleč ni običajna podgana. Od svojih sorodnic se namreč loči po tem, da je pravi pariški kuharski mojster. Remy je v kinodvorane pritegnil veliko število otrok in nekoliko starejših otrok, ki so se prigodam Remy-ja in štorastega kuharja, kateremu pomaga, do solz nasmejali. Povrh vsega pa bo ta otroški film prebudil tudi želodčke in oči. Ratatouille je bil nagrajen tudi z zlatim kipcem za najboljši animirani film.

3.      Happy Feet /  Vesele nogice

Gre za otroški animirani film avstralskega porekla, v katerem spoznamo vsakodnevne dogodivščine pingvinov iz Antarktike. V filmu spoznamo majhnega pingvinčka Mumbla, ki je čisto poseben pingvin in se močno razlikuje od svojih vrstnikov. Na žalost in zaskrbljenost svojih staršev namreč Mumbel ni ravno pevsko nadarjen, za kar sam sebe krivi predvsem oče, namesto pevskega talenta pa je mali pingvinček izjemno plesno nadarjen.

4.      Shrek

Shrek je med otroki in starejšimi tako priljubljen, da ima že tri nadaljevanja in ga poznajo mladi in odrasli po vsem svetu. Shrek je zeleno bitje, ki živi v močvirnatem svetu. Animirani film je nastal po predlogi slikanice iz 1990 leta. V filmu se lahko dodobra nasmejimo prigodam in peripetijam, ki se zgodijo Shreku in njegovi druščini. Seveda pa ne manjka niti ljubezenske zgodbe. Film Shrek je bil prvi film te vrste, ki je prejel oskarja.

5.      Ice Age / Ledena doba

Otroški film, ki nas popelje vse do prazgodovine, ko so na svetu še bivali mamuti in so bile ledene dobe nekaj povsem običajnega. V filmu se spoznamo s tremi živalskimi liki, ki so kljub svoji različnosti prisiljeni združiti moči zato, da bi izgubljenega dojenčka lahko vrnili nazaj k njegovi družini. Sid je nedružaben in prezirljiv lenivec, Diego je zvit tiger, Manny pa kosmat in zajedljiv mamut, zato se zdi, da nimajo skoraj ničesar skupnega. A skupna naloga jih poveže in postanejo nerazdružljivi prijatelji.

Poglejte si tudi seznam 50 otroških filmov, ki bi jih moral pogledati vsak otrok, preden dopolni 12 let.

Vas zanima, kateri film pa bo zagotovo nasmejal vas? Potem preverite tukaj!

© 21. 07. 2018 - Gramiz. Oglaševanje.